Fietsen

 

3. Konijntjesroute KL

De KONIJNTJESROUTE (23 km) volgt een aangenaam en rustig parcours langs de mooiste plekjes in Dilbeek ten noorden van de Ninoofsesteenweg. Dit is een ideale route voor een tochtje met het hele gezin.
Folder Konijntjesroute

 

3. Fietsroute Dilbeek KLDe FIETSROUTE DILBEEK (29 km) is een parcours ‘op zijn Pajottenlands’. Zij verbindt de boeiendste mooiste plekjes van Dilbeek en vormt een fietsband tussen de verschillende deelgemeenten.
Folder Fietsroute Dilbeek

 

De BRUEGELROUTE (38 km) is een recreatieve fietslus die voor meer dan de helft over Dilbeeks grondgebied loopt, langs 19 reproducties van schilderijen van Pieter Bruegel de Oude (van het Openlucht-Bruegelmuseum). De route leidt ook langs het Kasteel van Gaasbeek en de rozentuin Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. De fietser verkent het noordoosten van het Pajottenland op de rand van de grootstad. De Groene Gordel verdient hier zeker zijn naam. Deze folder wordt niet meer gedrukt, maar je kan hem wel nog online downloaden.
Kaart Bruegelroute 38 km

 

BRUEGELROUTE MOUNTAINBIKEROUTE (61 km): Op de Bruegelfietsroute werd door het gemeentebestuur en Bloso een mountainbikeroute uitgewerkt.  De Bruegel Mountainbikeroute bestaat uit drie afzonderlijke lussen van ongeveer 20, 20 en 25 km die ook gecombineerd kunnen worden. Startplaats is afhankelijk van de lus.
Bruegelroute Mountainbikeroute

 

De Blik van breugel-fietsroute (21 km of 30,5km) leidt je van Brussel naar Gaasbeek met een once-in-a-lifetime tentoonstelling (tot 31 oktober 2019) van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers die Bruegel naar de 21ste eeuw katapulteren te Sint-Anne-Pede.

Kaart korte versie                                                     Kaart lange versie

 

De VIER-ELEMENTENROUTE DILBEEK (27 km) leidt ons langs monumenten en gebouwen waar in vroegere tijden gewerkt werd met de vier elementen: water, vuur, lucht en aarde. Tijdens de tocht komt men onder andere voorbij de watermolen van Pede, Tramsite Schepdaal, domein Nieuwermolen, brouwerij Timmermans. Maar ook bakovens, molens, een spaarvijver, een watertoren en een duiventil staan op het programma.
Folder Vier-Elementenroute Dilbeek

 

FIETSROUTE ‘VAN DORPSKERN TOT DORPSKERN’ I.K.V. FUNERAIR ERFGOED (24 km)
Erfgoeddag 2013 behandelde het thema ‘Funerair erfgoed’, naar aanleiding hiervan werd er door Pasar Dilbeek-centrum een parcours uitgestippeld dat doorheen alle Dilbeekse deelgemeenten loopt. Onderweg is er speciaal oog voor de Dilbeekse kerken en kerkhoven.
Folder fietsroute Funerair Erfgoed

 

Meer info over de fietsroutes:
Dienst Sport
T 02 451 69 15
M sport@dilbeek.be
W www.mtbroutes.be

 

GORDELROUTE (100 km): Permanent bewegwijzerde fietsroute rond Brussel die gebaseerd is op het parcours van het succesevenement “De Gordel”. Deze route rijgt de klassieke bezienswaardigheden rond Brussel aan elkaar zoals het kasteel van Gaasbeek, de Nationale Plantentuin in Meise, het Afrikamuseum in Tervuren,… Het parcours loopt voornamelijk over beton- of asfaltwegen, maar ook enkele veldwegjes en onverharde stukjes.
Startplaats: Sint-Martinuskerk, Kerkplein 1 te 1930 Zaventem
Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be
Gordelroute Smakelijk gordelen 100 km

 


 

FIETSNETWERK VLAAMS-BRABANT

2.Fietsnetwerk Vlaams-BrabantEen paar uur, een dagje tussendoor, een weekend of een hele vakantie lang. Met een fietsnetwerkkaart kan je heel eenvoudig Vlaams-Brabant op twee wielen beleven zo lang je maar wil. In totaal bedraagt het netwerk 1.800 km. Het omvat verschillende types van landschap en gaat op enkele plaatsen tot in het centrum van de steden.

Hoe werkt deze fietsnetwerkkaart? Teken je route uit en noteer de nummers van de knooppunten waar je langs komt in de juiste volgorde. Daarna volg je met de fiets gewoon de route van nummer tot nummer, dus van knooppunt tot knooppunt, door de wegwijzers te volgen. Je kan eindeloos knooppunten combineren, en op de kaart staan de afstanden, hellingsgraad, bezienswaardigheden, fietscafés en fietslogies vermeld. De 120 fietscafés en 50 fietslogies vind je uitgebreider in het bijgevoegd boekje.

Volgende fietsknooppunten bevinden zich in Dilbeek: nummer 19 (Schepdaal), nummer 20 (Itterbeek), nummer 46 (Centrum Dilbeek), nummer 52 (Groot-Bijgaarden) en nummer 62 (Groot-Bijgaarden).

Deze fietsnetwerkkaart is te verkrijgen op de Kasteelhoeve (de Heetveldelaan 4, 1700 Dilbeek) aan € 9,00. Meer info: www.toerismevlaamsbrabant.be.

 


 

FIETSVERHUUR GROENE GORDEL

Freddy Sport
Ninoofsesteenweg 315 – 1700 Dilbeek
T 02 569 80 02 of 0475 46 12 17
M info@freddysport.be
W www.freddysport.be

Verhuur van mountainbikes en elektrische fietsen.

 

Groep Intro – Fietspunt Halle
Vandenpeereboomstraat 5 – 1500 Halle
T 02 360 25 55 of 0474 26 72 13
M fietshal@groepintro.be
W www.groepintro.be of www.fietsenwerk.be

Verhuur in het weekend vanaf 15 fietsen. Levering van fietsen voor groepen is mogelijk na afspraak.

 

De Spaak
Eeckelstraat 30 – 1755 Gooik
T 02 532 02 21
M despaak@gmail.be
W www.fietsendespaak.be

Verhuur is alle dagen mogelijk.

 

Salens DBL bvba
Nieuwstraat 8 – 1570 Galmaarden
T 05 451 85 01
M info@salensdbl.be
W www.salensdbl.be

Verhuur van elektrische fietsen.