Boerderij

Het Neerhof

6. Boerderij Het Neerhof2

Neerhofstraat 2, 1700 Dilbeek
T 02 569 14 45
M neerhof@vgc.be
W www.neerhof-vzw.be

 

Het Neerhof is een beschermde 18de eeuwse vierkantshoeve, gelegen in 10 hectare beschermde landbouwgrond, uitgebaat door het Neerhof vzw, de Jeugd- en gezinsboerderij van de Vlaamse Gemeenschapscommissie. Je kan er deelnemen aan boerderijdagen voor scholen, jeugdbewegingen en ateliers, tienervakanties, gezinsdagen en praktische cursussen, stages, kijk- en doedagen en feesten.

De uitbating van deze hoeve gebeurt biologisch en is weinig gemechaniseerd. Het is een hoeve van het gemengde type: dit wil zeggen dat je hier runderen, paarden, varkens, kippen, konijnen, schapen en geiten vindt, maar dat hier ook alle graangewassen en voedingsgewassen geteeld worden. Zulk bedrijf vraagt zoals in het verleden heel wat handen.

Het Neerhof beschikt over een staf begeleiders, die erin slagen met kinderen dit aanbod van hoeveactiviteiten tot boeiende creatieve momenten om te toveren: in het stro spelen, dieren verzorgen, stallen uitmesten, kaas maken, brood bakken, honing slingeren, eieren rapen, tuinieren, fruit plukken uit hoge bomen, wilgen knotten, op het veld werken, meer buiten zijn dan binnen, …