Sint-Alenatoren en IJskelder

cover AT
Infobrochure Alenatoren en IJskelder (Verkrijgbaar in NL, FR, ENG of DE)

4. St-Alenatoren_Marcel Van LiedekerkeGemeentepark Dilbeek, Gemeenteplein 1, 1700 Dilbeek

INFO EN RESERVATIE BEZOEK

Team Kennis
Cultuurcentrum Westrand
d’Arconatistraat 1, 1700 Dilbeek

T + 32 (0) 2 451 69 30
M kennis@dilbeek.be
W www.toerismedilbeek.be

Toen in 1862 de middeleeuwse waterburcht van Dilbeek werd afgebroken bleef enkel deze ronde bakstenen toren met kegeldak overeind. Vandaag is de Sint-Alenatoren een sprookjestoren met wenteltrap en mooie gewelven en verwijst haar naam naar de legende van de Heilige Alena.

Wil je graag meer te weten komen over de geschiedenis, de legende, de restauratie, het interieur, … van de Sint-Alenatoren reserveer dan snel een bezoek. Tijdens de rondleiding bezoek je ook de ijskelder van het kasteel de Viron. Vroeger werd hier het voedsel van het kasteel gekoeld en bewaard.

Groepen kunnen de Sint-Alenatoren en ijskelder op aanvraag bezoeken. Een volledige rondleiding in beide monumenten duurt ongeveer een uur. Een bezoek is enkel mogelijk onder leiding van een gids.

De trap van de Sint-Alenatoren is smal en ingewerkt in de muur, zodat men zich vroeger goed kon verdedigen: er kan slechts één persoon tegelijk binnenkomen en door de gekromde gang kan men niet schieten. Om veiligheidsredenen kunnen maximaal 20 bezoekers tegelijk in de Sint-Alenatoren toegelaten worden. Grotere groepen moeten gesplitst worden. In de ijskelder is het steeds donker. Vergeet daarom je zaklamp niet bij een bezoek aan de ijskelder.

Zin in een bezoek? Vul het reservatieformulier in en bezorg het aan de dienst cultuur en toerisme.
Tarieven en praktische informatie kan je terugvinden in de bezoekersregeling.

Herita_logo_baseline_CMYK

Als lid van Herita ontdek je de Sint-Alenatoren en ijskelder tegen kortingstarief!

Ga naar de site van Herita voor meer info.