Brouwerij Timmermans

Kerkstraat 11, 1701 Itterbeek6. Brouwerij Timmermans logo

 

INFO EN RESERVATIE BEZOEK

Brouwerij Timmermans
T  +32 (0) 2 569 03 57
M  timmermans@johnmartin.be
W www.brtimmermans.be, www.anthonymartin.be

 

Op enkele kilometers van het centrum van Brussel, in Itterbeek, brouwt Timmermans al meer dan 300 jaar lang, sinds 1702. De brouwerij was toen gekend onder de naam Brouwerij “Het Molleken”. Timmermans behoudt zijn authenticiteit en vakmanschap terwijl het geniet van het unieke expertise van Anthony Martin’s ‘Finest Beer Selection’, waartoe de brouwerij al sinds 1993 behoort.

Timmermans brouwt enkel traditionele lambiek, het basisbier ontstaan uit ‘spontane gisting’ dat gebruikt wordt voor het volledige gamma. Lambiek brouwen, zonder gist toe te voegen, is een complexe en verfijnde kunst die geduld en enkele unieke familierecepten vraagt.

Brouwerij Timmermans organiseert bezoeken voor groepen op aanvraag, in de week of in het weekend. Per groep zijn er minstens 25 personen.  6 € per persoon voor gewoon bezoek en degustatie 3 proevertjes. 14 € per persoon voor bezoek met drank naar believen.

De brouwerij is ook open iedere 2e zondag van de maand van 14 tot 17u voor het publiek. Die dag worden er ook brouwerijbezoeken georganiseerd. Inschrijven via de website is verplicht.